Menu

Verbintenissenrecht

Het verbintenissenrecht is onderdeel van het civiel recht en is een zeer omvangrijk rechtsgebied. Het bepaalt welke verplichtingen de partijen die een verbintenis hebben gesloten tegenover elkaar hebben.

Zowel ondernemingen als particulieren kunnen partij zijn bij een verbintenis. Zij sluiten dagelijks vele verbintenissen af, ook u. Denkt u hierbij niet alleen aan grote verbintenissen (zoals het huren van een kantoorpand), maar ook aan kleine verbintenissen die u vrijwel onbewust afsluit (zoals het kopen van een brood).

Een verbintenis ontstaat meestal uit een overeenkomst of contract maar kan ook ontstaan uit de wet. Onrechtmatige daad of zaakwaarneming bijvoorbeeld, zijn verbintenissen die voortvloeien uit de wet.

Juridisch advies over contracten

Als ondernemer gaat u waarschijnlijk doorlopend overeenkomsten aan met uw leveranciers, opdrachtgevers of klanten. Op veel overeenkomsten zullen ook algemene voorwaarden van toepassing zijn.

CJB Advocatuur combineert een brede kennis van het verbintenissenrecht met veel ervaring en een efficiënte aanpak. CJB Advocatuur adviseert veel MKB ondernemingen en staat ook u graag bij als u vragen heeft over contracten en algemene voorwaarden. Als u dat wilt onderhandelt CJB Advocatuur over uw overeenkomsten, of stelt zij ze voor u op. Ook voor een (periodieke) controle van uw contracten en algemene voorwaarden kunt u bij CJB Advocatuur terecht. Is er een geschil ontstaan met uw wederpartij? CJB adviseert u graag en procedeert indien nodig.

Doet u internationaal zaken en heeft u advies nodig bij uw internationale contracten? Dan bent u bij CJB Advocatuur aan het juiste adres. Catherine Bungay is van Engelse afkomst. Haar Engels in woord en geschrift is uitstekend, waardoor zij in al uw internationale zaken een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding kan leveren.

Juridisch advies over onrechtmatige daad

Onder onrechtmatige daad vallen veel verschillende soorten schade. Niet alleen schade die het gevolg is van vernieling van goederen, maar bijvoorbeeld ook schade door productaansprakelijkheid of schade als gevolg van een onrechtmatige publicatie. Wilt u deskundig juridisch advies of er in uw geval sprake is van een onrechtmatige daad? Neem dan contact op met CJB Advocatuur.

Wilt u weten of er in uw geval sprake is van zaakwaarneming? Of heeft u een onverschuldigde betaling gedaan en wil de wederpartij niet meewerken aan terugbetaling? CJB Advocatuur zoekt het voor u uit, adviseert u kundig en procedeert als het nodig is.

Registratie in het rechtsgebiedenregister

CJB Advocatuur is geregistreerd in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten voor dit rechtsgebied. Deze registratie bevat de verplichting elk kalenderjaar tien opleidingspunten op dit rechtsgebied te behalen.