Menu

Incassorecht

Elke ondernemer weet hoe ergerlijk het is als facturen niet of te laat worden betaald. Los van het feit dat het gewoon prettig is dat u wordt betaald als u producten of diensten heeft geleverd, is het voor elke onderneming van groot belang om een constante cashflow te hebben.

Bij het incasseren van openstaande rekeningen is het daarom cruciaal om voortvarend te werk te gaan, maar wel met de juiste toonzetting en de juiste juridische drukmiddelen. CJB Advocatuur neemt deze werkzaamheden graag van u over: voortvarend, doortastend en efficiënt. Dat bespaart u tijd en ergernis. Daartoe wordt CJB Incasso B.V.ingezet.

Gespecialiseerd incasso advocaat

Zoekt u een gespecialiseerde advocaat die u helpt uw vorderingen te incasseren? CJB Advocatuur weet wat het is om te ondernemen en spreekt uw taal. CJB Advocatuur adviseert en procedeert al ruim tien jaar voor vele MKB ondernemingen in Noord-Nederland en is ook u graag van dienst.

Waarom een advocaat en geen incassobureau?

U kunt natuurlijk ook een incassobureau inschakelen als u onbetaalde facturen heeft. Maar in het woud van incassobureaus is het moeilijk om een goed en betrouwbaar bureau te vinden. Iedereen kan namelijk zomaar een incassobureau beginnen, zonder enig diploma.

Met een advocatenkantoor weet u zeker dat u een betrouwbare partner in de arm neemt. Door de juridische expertise en ervaring van CJB Advocatuur wordt u bovendien op een doortastende en kostenefficiënte manier geholpen met uw openstaande vorderingen.

Er is nog een aantal redenen om met een gespecialiseerde incasso advocaat in zee te gaan. Van een sommatie van een advocaat gaat meer dwingende kracht uit; een brief van een advocaat is voor de meeste debiteuren al dwingend genoeg om de vordering te betalen. Daarnaast kan een advocaat een vordering sneller incasseren omdat een advocaat verder mag gaan dan een incassobureau. Een advocaat mag bijvoorbeeld beslag leggen op huizen, bankrekeningen en bedrijfspanden en een dagvaarding uitbrengen.

CJB Advocatuur verzorgt uw complete incassoprocedure

U kunt bij CJB Advocatuur terecht voor de volgende werkzaamheden, of het nu gaat om een enkele vordering of uw volledige debiteurenbestand:

  • het versturen van uw sommatiebrieven;
  • het verzorgen van uw volledige incassotraject;
  • het onderhandelen over en vastleggen van een betalingsregeling (ook als u zelf debiteur bent);
  • het leggen van conservatoir of executoriaal beslag;
  • het starten van een kort geding;
  • het starten van een bodemprocedure;
  • executie na een vonnis;
  • het doen van een faillissementsaanvraag.